Dutch Design de Documentaire (2019) currently in production

Dutch Design, De Documentaire is de eerste internationale documentaire die het succes-verhaal achter het fenomeen Dutch Design vertelt. Hoe is het een klein land als Nederland gelukt om wereldwijd toonaangevend te worden op het gebied van Design?De film is voor de wereldmarkt en spreekt iedereen aan die affiniteit heeft met kunst, Lifestyle en design.

De documentaire gaat over het succesverhaal van Dutch Design. Hoe is het zo’n klein land als Nederland gelukt om wereldwijd toonaangevend te worden op designgebied? De film geeft een overzicht van Design highlights in Nederland. Te beginnen met de oprichting van de befaamde kunststroming de stijl, waarvan Gerrit Rietveld één van de bekendste gezichten was. Het volgende markeringspunt is het einde van De Tweede Wereldoorlog. Het land ligt in puin en moet worden opgebouwd. De Nederlandse overheid geeft daarbij een belangrijke rol aan ontwerpers. Staatbedrijven als de NS, PTT en Rijkspostspaar-bank krijgen een uitgesproken identi teit en bepal-en daarmee mede het gezicht van Nederland. Denk ook aan het opvallend gekleurde geld van Ootje Oxenaar dat zich wereldwijd wist te onderscheiden van alle andere biljetten.

De Documentaire wordt in verschillende landen en steden opgenomen. De belangrijkste locaties naast Nederland zullen in New York, Los Angeles en Milaan zijn. De internationale setting past bij het onderwerp.

De film duurt 55 minuten zal najaar 2019 in première gaan in Nederland en New York. De New Yorkse première vindt plaats in partnership met het Nederlands consulaat in New York. De première-avond brengen we een belangrijk netwerk samen. Het is kruisbestuiving van de design en filmwereld, politici en bedrijfsleven.

GENRE: Documentaire
GEREGISEERD DOOR: Elbe Stevens
DUUR: 55'

Media

Check out our other movies