His & Hers

Als de jonge Emma (25), na een mislukte poging tot een acteercarrière in Hollywood en een groteske parade aan teleurstellende liefdes, terugvlucht naar Amsterdam, besluit ze om zich terug te trekken uit de grote boze buitenwereld om het leven rustig en spanningsloos aan zich voorbij te kunnen laten trekken. Tot haar opluchting vindt ze ‘His&Hers’, een lieflijk stomerijtje met een blauwe ‘his’ en een roze ‘hers’ kant, waarvan het schijnbaar perfecte stel Linde (43) en Michael (47) de eigenaars zijn.

Maar net als Emma in haar rol van Hers-manager rust en veiligheid denkt te hebben gevonden, komt juist op die verstopplek de liefde van haar leven binnenlopen: Luuk (26), een bruisende half vuilnisman – half muzikant die vol in het leven staat. En hoewel de vonk meteen overslaat, wil Emma niets van hem weten; relaties heeft ze afgezworen. Ze negeert vakkundig al Luuks verdere pogingen om indruk op haar te maken. Het enige waar ze zich mee bezig houdt, is het repareren van Linde en Michaels relatie. Want die zijn, naast hun inmiddels uitgebluste yuppenleven, allebei een romantische internetflirt begonnen, die hun relatie (en daarmee Emma’s veilige His&Hers wereldje) om zeep helpt.

En dus grijpt ze in: ze overtuigt Linde ervan die flirt af te breken. Emma zal in haar plaats wel naar het geplande afspraakje gaan om deze hele vergissing voor eens en voor altijd beëindigen. Op aanraden van His-manager Max (53) heeft ook Michael een vervanger naar zijn date gestuurd: Luuk. Wat niemand (inclusief Michael en Linde) echter weet, is dat zij als hun romantische alter-ego’s met elkáár chatten! De onverwachte ontmoeting tussen Emma en Luuk leidt tot grote verwarring en beiden doen uiteindelijk precies waarvoor ze gekomen waren: een potentiële bloeiende liefde in de kiem smoren.

Iedereen pakt het normale leven weer op, maar toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan: Linde en Michael kunnen hun romantische chat-flirts niet uit hun hoofd zetten. Ze zoeken weer contact en maken een tweede afspraakje, dit keer zonder vervangers. En zo komen ze achter de waarheid. Ze kunnen er de humor echter niet van inzien en het loopt uit op een ramp: ze zijn beiden furieus dat de ander ‘vreemdgaat’. Emma’s grote angst wordt werkelijkheid: Linde en Michael besluiten uit elkaar te gaan en zetten hun huis en hun zaak te koop.

Ondertussen wint Emma’s hart het toch van haar hoofd. Als ze stiekem getuige is van het lied dat Luuk voor haar heeft geschreven, zet ze de deur van haar voorzichtigheid op een kier en laat hem binnen in haar leven. En hoewel ze elke vorm van romance afhoudt, beleeft ze heerlijke vriendschappelijke momenten met Luuk. Maar net als Emma eindelijk durft toe te geven aan haar gevoelens voor Luuk, komt ze er achter dat ze zich in hem vergist heeft: hij blijkt een vrouw en een kind te hebben! Onverbiddelijk schopt ze hem weer uit haar leven. En zo ziet Emma niet alleen haar veilige His&Hers wereldje in duigen vallen, maar ook haar hoop op een nieuw leven voor haar ogen vervliegen.

Pas nu, nu Linde en Michael geen relatie meer hebben, zien ze langzaamaan de ander weer zoals degene waarop ze verliefd werden in die chatroom. En pas als Emma erachter komt dat Luuks ‘vrouw’ gewoon zijn zus is, en denkt dat zij hem door dit misverstand voor altijd verloren heeft, beseft ze dat ze verliefd op hem is en dat het tijd is om uit haar schuilplek te komen en weer deel te nemen aan het leven. Dapper neemt Emma het risico om Luuk haar liefde te verklaren en als hij haar in zijn armen sluit, weet ze dat ze alles aankan wat het leven haar nog brengen zal.

 

 

Media

Check out our other movies