Afblijven (2006)

Afblijven is gebaseerd op Carry Slee’s gelijknamige bestseller

Melissa houdt ontzettend van dansen en zit op klassiek ballet. Tenminste, dat denken haar ouders. Want zodra ze op de dansschool is, volgt ze eigenlijk hiphop danslessen. Klasgenoot Debby kan ook goed dansen. Tussen hen bestaat een zekere rivaliteit.

In dezelfde klas zit ook Jordi. Hij kent Melissa al vanaf de basisschool en heeft een zwak voor haar. Ooit is hij een tijdje verliefd op haar geweest. Nu zijn ze vooral goede vrienden. De beste vriend van Jordi is Kevin. Hij is van Surinaamse afkomst, komt uit een groot en warm gezin en heeft veel gevoel voor humor.

Als Melissa mag dansen in de videoclip van een superbekende rapper doet ze iets heel doms. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen slikt ze stiekem pilletjes. Daar kan ze redelijk makkelijk aan komen via Jim, die professioneel danser is. Hij houdt van spanning en snel geld verdienen, wat prima lukt met zijn handel in XTC pillen. Hij voelt zich aangetrokken tot Melissa.

Jordi en Melissa’s beste vriendin, de vrolijke en stabiele Fleur, staan machteloos als Melissa steeds meer pilletjes gebruikt. Ze proberen van alles om haar weer op het rechte pad te krijgen.
Intussen is Fleur verliefd op Toine, een knappe jongen uit een hogere klas.

GENRE: Dance, Drama, Romance, Teen movie
CAST: Sem Veeger, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, Tommie Venneker, Tessa Schram, Jim Bakkum, Melody Klaver en Juliann Ubbergen
director: Maria Peters
DUUR: 99'

Sold to:

  • Belgium - Dutch speaking
  • Luxembourg - French speaking
  • Luxembourg - Dutch speaking
  • The Netherlands
  • Belgium - French speaking

Media

Check out our other movies