Doris (2018)

“Het leven is geen met croissantjes en softijs overladen kampeerfestijn” – #Dorisdefilm

Aan de vooravond van haar vijfenveertigste verjaardag is Doris Doorenbos een gescheiden vrouw met twee kinderen op een dood punt aanbeland. Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke, volwassen levens leiden, is er van Doris’ eigen dromen maar weinig terechtgekomen….  Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke, volwassen levens leiden, is er van Doris’ eigen dromen maar weinig terecht gekomen. Haar huwelijk is mislukt, ze is haar baan kwijt, heeft grote financiële problemen en geen uitzicht op ander werk.

Terwijl haar ex-man Walter carrière maakt in het buitenland en haar beste vriend Tim succesvol aan de weg timmert als presentator van een dagelijkse nieuwsshow, zit Doris avond aan avond ‘als een soort Big Lebowski’ op de bank, kijkt naar Ik vertrek en Heel Holland Bakt en rouwt om haar vader, die een jaar geleden onverwacht overleed.
En alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, heeft Doris sinds enige tijd uiterst romantische dromen over Tim. Is het wellicht tijd om onder ogen te zien dat hun inmiddels dertig-jarige vriendschap is uitgegroeid tot echte liefde? Zus Sarah spoort haar aan om Tim te vertellen wat er aan de hand is, maar Doris is doodsbenauwd om hun vriendschap op het spel te zetten. Wat als verstokte vrijgezel Tim haar gevoelens helemaal niet beantwoordt? Dan zal het ongetwijfeld nooit meer zo leuk, vanzelfsprekend en makkelijk tussen hen zijn, als het nu is.

GENRE: Feel good, Komedie
CAST: Tjitske Reidinga, Guy Clemens, Tarik Moree, Monique van de Ven, Gijs Scholten van Aschat, Roos Ouwehand, Bracha van Doesburgh, Hendrikje Nieuwerf
GEREGISEERD DOOR: Albert Jan van Rees
DUUR: 89'

    sold to

  • Belgium – Dutch speaking
  • Slovenia
  • Luxembourg – Dutch speaking
  • The Netherlands

Media

Check out our other movies