Wine Masters (2017)

Waarom bestelt het gros van de restaurantbezoekers nog steeds een Chardonnay of een Merlot? En geen Bourgogne of Bordeaux? In de vijfdelige documentaireserie Wine Masters gaan we terug naar de basis achter beroemde druivenrassen. In verschillende jaargetijden bezoeken we de volgende wijnstreken: Bourgogne, Rhône, Loire, Bordeaux en de Elzas.

Hier ontdekken we het hoe en waarom achter de beste Franse druivenrassen en wijn. Bijgestaan door de beroemdste wijnproducent van de streek leert de consument over de persoonlijke drive van de wijnboeren, de geschiedenis en het ontstaan van deze Franse legendes.

Op een integere en authentieke wijze vullen wereldberoemde critici hierbij hun mening aan over de wijnstreek, druivenrassen en betreffende producent. Zij zullen uitleggen waarom bepaalde wijnen zo populair zijn, wat deze zo uniek maken en hoe de geïnteresseerde wijndrinker de beste keuze qua wijn kan maken.

De documentairereeks zal op een filmische wijze worden benaderd door de succesvolle filmproducent en wijnliefhebber Klaas de Jong. De filmische kwaliteitsdocumentaires “A Bite of China” en “Chef’s Table” dienen als inspiratie voor De Jong. De kwaliteit van Masters of Wine zal minstens zo hoog zijn.

Om het proces te volgen, meer diepgang met de producent en een meer filmisch gevoel te creëren, zal er minimaal drie keer verdeeld over het jaar in de wijnstreken gefilmd worden.

De taal van de critici zal Engels zijn en de wijnboeren zullen naar alle waarschijnlijkheid in hun eigen taal spreken. Deze benadering geeft een internationale doch authentieke flair aan de documentaire.

 

GENRE: Documentaire
director: Marc Waltman
DUUR: 5 x 45'

Media