Rocco & Sjuul (2023)

Een onhoudbare verliefdheid op latere leeftijd brengt onvermijdelijk consequenties met zich mee, want mag (en kan) je als je al een heel leven hebt geleid überhaupt nog voor jezelf kiezen?

In ROCCO & SJUUL wordt het leven van de licht overbelaste mantelzorgster Sjuul (Beppie Melissen) volledig op zijn kop gezet als ze haar jeugdliefde Rocco (Sabri Saad El Hamus) weer tegenkomt, waarmee ze vroeger danste in Den Haag. Allebei hebben ze hun leven opgebouwd en gezinnen gesticht, maar toch slaat de vonk weer over. Ondanks de grote weerstand die dit bij hun beider families oproept is hun liefde niet te stoppen. Met vallen en opstaan gaan Rocco en Sjuul op zoek naar een manier om ruimte voor zichzelf in te nemen. Maar… mag je wel voor jezelf kiezen en durf je überhaupt nog een keer opnieuw te beginnen?

ROCCO & SJUUL is een ode aan de liefde, boordevol levenslust en humor. Producent Phanta Film scoorde in 2019/2020 een bioscoophit met MI VIDA (met Loes Luca in de hoofdrol). Producent BosBros boekte datzelfde jaar internationaal succes met de film KAPSALON ROMY (met Beppie Melissen in de hoofdrol) en won vier Gouden Kalveren voor Beste Actrice, Beste Scenario, Beste Regie en Beste Bijrol. In vervolg op deze successen hebben de makers wederom een inhoudelijk, sterke en energieke film gemaakt voor een cineplus publiek, met een verhaal dat voor hen herkenbaar is en hen in het hart raakt.

GENRE: Feel good, Romance, Romantische komedie
CAST: Beppie Melissen, Sabri Saad El-Hamus, Anniek Pheifer
director: Anna van der Heide
DUUR: 92'

Media

Check out our other movies