Acteurs Roel Reine’s historisch filmepos REDBAD bekendgemaakt

Vandaag zijn de acteurs bekendgemaakt die rollen zullen vertolken in Roel Reine’s historisch filmepos REDBAD 754 na Christus. De presentatie vond plaats in preHistorisch Dorp in Eindhoven. Vorige week werd bekend dat acteur Gijs Naber de hoofdrol in Redbad speelt en acteur Huub Stapel de rol van Koning Aldigisl, de vader van Redbad gaat vertolken. Regisseur Roel Reiné introduceerde de volgende acteurs aan de aanwezige pers: Loes Haverkort (Frea), Martijn Fischer (Gebbe), Teun Kuilboer (Jurre), Lisa Smit (Fenne), Derek de Lint (Eibert), Britte Lagcher (Sinde), Egbert-Jan Weber (Bonifatius), Aus Greidanus (Odulf), Daphne Wellens (Trude), de Belgische Tibo Vandenborre (Charles Martel) en uiteraard hoofdrolspeler Gijs Naber (Redbad).

Ook de andere acteurs zijn bekendgemaakt: Jack Wouterse (Willibrord), Renée Soutendijk (Idwina), Mark van Eeuwen (Wulf) daarnaast zijn ook Birgit Schuurman, Eva Heijnen, Nienke Brinkhuis, Nynke Heeg en Arnost Kraus in REDBAD te zien.

Naast de Nederlandse acteurs zullen ook internationale acteurs rollen voor hun rekening nemen. De Belgische acteurs Gene Bervoets, Pieter Embrechts, Flor Decleir, Kobi van Huffel hebben een rol. De Deense cast bestaat uit de acteur die bekend is van series als The Killing en Borgen Søren Malling in de rol van stamhoofd Wiglek. Andere Deense acteurs zijn: Simon Stenspil (tv-series Rita en The Last Kingdom), Morten Rose, Adam lld Rowheder en Camilla Gotlieb. Later wordt de internationale acteur bekendgemaakt die de rol van Pepijn van Herstal, Koning van de Franken gaat spelen.

De castpresentatie vond plaats in preHistorisch dorp waar later dit najaar opnamen staan gepland. Cast en crew starten op 12 september met de opnamen in Denemarken.