Dennis Bots regisseert ENGEL, de verfilming van het gelijknamige kinderboek van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling

Dennis Bots (1974) is bekend als regisseur van o.a. de succesvolle en bekroonde films Oorlogsgeheimen en Achtste-groepers huilen
niet. Momenteel werkt hij aan de film Storm. Bots kijkt ernaar uit om het meisje Engel, dat Isa Hoes samen met haar 10-jarige dochter Vlinder Kamerling in het gelijknamige boek heeft bedacht, op het witte doek tot leven te brengen. Ellen Barendregt, één van de talenten die van 2013-2015 studeerde aan de ScriptAcademy, schrijft het scenario van de film. Aldus is vandaag bekendgemaakt door Danielle Raaphorst (Incredible Film), de producente van de film.

Engel gaat over een meisje met een speciale gave: ze kan wensen in vervulling laten gaan, maar alleen die van goede mensen. Al snel liggen er mensen op de loer die hiervan misbruik willen maken. Engel wordt gekidnapt en juist nu ze haar wensen zo hard nodig heeft, lijkt ze haar gave kwijt te zijn.

Moeder en dochter hebben net hun werk bij de uitgever ingeleverd. “Wat een fantastisch nieuws,” zegt Isa, “ik ken Dennis al sinds Rozengeur & Wodka Lime en heb voor het laatst met hem gewerkt tijdens de opnames van Cel Blok H, de televisieserie die hij ook regisseerde. Daar spraken we al eens over het boek. Supertrots dat hij nu de regie van Engel voor zijn rekening neemt.”

Uitgever Mariska Budding van uitgeverij Kluitman: “Engel is een geweldig leuk personage. Net zoals alle andere karakters uit het boek. Isa heeft samen met Vlinder een originele, magische, spannende wereld gecreëerd, je ziet het zo voor je! Het boek zal deze zomer verschijnen.”

Isa Hoes zal zelf als creative producer aan de film verbonden zijn, wat betekent dat ze mee zal denken over zaken als script en cast. Eerder werkten zij en producente Danielle Raaphorst al samen bij de succesvolle film De Ontsnapping. “Toen ik samen met Isa in dit avontuur stapte was het boek nog niet af, maar ik had al wel stukken gelezen die me erg enthousiast maakten. Nadat Isa haar werk bij de uitgever had ingeleverd heb ik het helemaal mogen lezen en ik kan met overtuiging zeggen dat het een geweldig boek wordt. Nu het creatieve team met Dennis en Ellen compleet is kan ik niet wachten om aan de slag te gaan. In 2017 starten de opnamen”, aldus de producente.