Filmdeal voor kinderboek ‘Engel’ van Isa Hoes en Vlinder Kamerling

De filmrechten van het kinderboek Engel van Isa Hoes en haar dochter Vlinder Kamerling, dat in het voorjaar an 2016 uitgegeven zal worden door Kluitman, zijn vandaag verkocht aan Danielle Raaphorst van Incredible Film. Dit maakte literair agent Willem Bisseling, van Sebes & Van Gelderen Literair agentschap, vandaag bekend.
Isa Hoes zal zelf als creative producer verbonden zijn aan de film, wat betekent dat ze mee zal denken over zaken als script en cast. Het project is een reünie voor haar en producent Danielle Raaphorst, die eerder samenwerkte met de succesvolle film De ontsnapping. Raaphorst: “Engel is nog niet af, maar gelukkig heb ik wel al stukken mogen lezen en heeft Isa er met veel enthousiasme over verteld. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit een geweldig boek wordt. Dit is een avontuur dat ik heel graag met Isa aanga. Het voelt goed. Het maakt me zo enthousiast dat ik niet kan wachten ermee aan de slag te gaan.”

Engel is een unieke samenwerking tussen Isa Hoes en haar 10-jarige dochter Vlinder. Moeder en dochter zijn momenteel nog volop bezig met het manuscript. “Wat een fantastisch nieuws,” zegt Hoes, “ik had nooit gedacht dat ik überhaupt een kinderboek zou schrijven, en nu is er ook nog een filmdeal voordat het boek ook maar in de schappen ligt!”

Ook uitgeverij Kluitman is zeer verheugd met het nieuws. Volgens uitgever Mariska Budding is de deal “een geweldige boost voor auteur, boek en uitgeverij.”

Engel gaat over een jong meisje dat speciale krachten heeft: ze kan wensen vervullen, maar alleen die van goede mensen. Al snel liggen er mensen op de loer die misbruik willen maken van haar gave. Engel wordt gekidnapt en lijkt haar gave te zijn kwijtgeraakt. Maar dan blijkt dat de wensen van een van de ontvoerders wel in vervulling kunnen gaan…

Isa Hoes brak in 2013 door als auteur met haar boek Toen ik je zag, over haar leven met Antonie Kamerling. Het boek staat al meer dan 85 weken in de CPNB Bestseller top 60 en is meer dan 300.000 keer verkocht.