Kameleon 2

In Kameleon 2 dreigen de bewoners van Lenten de dupe te worden van een op geld beluste aannemer die een snelweg en een villawijk wil aanleggen in het rustieke dorpje. Dit bouwproject zal ten koste gaan van een aantal boerderijen, maar ook van de molen De Woudaap, het symbool van Lenten! Als de plannen uitlekken is het hele dorp in rep en roer. Zelfs binnen het gezin van Hielke en Sietse Klinkhamer laaien de discussies over de veranderingen hoog op.

Met de komst van de aannemer gebeuren er vreemde dingen in het dorp die ook de tweeling niet ontgaan. Zo wordt Marieke, het nieuwe vriendinnetje van Hielke & Sietse, opzettelijk in het water gegooid. De tweeling kan haar nog maar net redden van verdrinking, maar de astma waar Marieke aan leidt verergert hierdoor. Ze kan alleen nog genezen in een duur Zwitsers kuuroord. Haar moeder kan dat echter niet betalen. Ook zij is de dupe van de nieuwe bouwplannen, omdat ze haar huis en daarmee hun inkomsten dreigt te verliezen.

Hielke en Sietse besluiten meteen tot actie over te gaan, maar of de tweeling het dorp en het leven van Marieke kan redden dat is nog maar de vraag.

GENRE: Avontuur, Familie
CAST: Koen & Jos van der Donk, Hidde Maas, Maarten Spanjer, Chris Zegers, Jack Wouterse, Joep Snertons, Gijs Scholten van Aschat, Rense Westra
director: Steven de Jong
DUUR: 105'

Sold to:

  • Belgium - Dutch speaking
  • China
  • Luxembourg - Dutch speaking
  • The Netherlands
  • Turkey

Media

Check out our other movies