Kameleon aan de Ketting (2021)

De beroemde Friese tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer keert voor de 3e keer terug naar de bioscoop.

Dit keer krijgt de tweeling het wel erg zwaar als van rijkswegen wordt besloten dat de

Kameleon “aan de ketting” moet. Immers, die prachtige en supersnelle boot van de broers draait op diesel en dat is verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een Zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen. Een jongen met een verstandelijke beperking, Nando, beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke en Sietse helemaal niets van… Samen met het punkmeisje Jossie zoeken ze naar de echte misdadigers.

“De Kameleon is als een prachtige maar ook spannende streekroman,” zegt regisseur Steven de Jong. “Alles zit er in! Ontroering, de schoonheid van het landschap maar ook een super spannend plot vol onverwachte wendingen. En een heerlijke snelle boot want je denkt toch niet dat de Kameleon zich daadwerkelijk aan de ketting laat leggen?

Van de boeken van De Kameleon werden in totaal meer dan 16 miljoen exemplaren verkocht. De vorige twee bioscoopfilms kwamen in 2003 en 2005 uit en trokken 750.000 en 450.000 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen.

GENRE: Avontuur, Familie
CAST: Sens Gerritsen, Imme Gerritsen, Lieke van den Akker, Meriyem Manders, Cas Jansen, Vincent Visser, Michiel Kerbosch, Margreet Blanken, Nando Liebregts, Dominique van Vliet, Dominique van Vliet, Steven de Jong, William Spaaij
director: Steven de Jong
DUUR: 95'

Sold to:

  • Belgium - Dutch speaking
  • Luxembourg - Dutch speaking
  • The Netherlands

Media

Check out our other movies