De Avonturen van Pim & Pom in het Museum 26×5′ (2021)

De animatieserie De avonturen van Pim & Pom in het museum is gebaseerd op de tekeningen van Fiep Westendorp en de karakters van Mies Bouhuys. De scenario’s zijn geschreven door Fiona van Heemstra en Tingue Dongelmans. Georgina Verbaan geeft alle karakters hun eigen stem en de regie is in handen van Gioia Smid. De avonturen van Pim & Pom in het museum is een productie van Phanta Animation.

De twee nieuwsgierige katten Pim & Pom gaan samen met de jonge kijkers op ontdekkingstocht in verschillende Nederlandse musea. Hun vrouwtje gaat op tekenles, Pim & Pom volgen haar stiekem en maken zo elke aflevering kennis met een nieuw kunstwerk. Spelenderwijs worden peuters en kleuters uitgedaagd om de werken van grootmeesters, zoals Rembrandt, Vermeer en Van Gogh te bekijken. De fantasie van Pim en Pom neemt hen mee op avontuur in de wereld van de kunsten.

Elke aflevering vormt een ander kunstwerk het decor van een nieuw avontuur vol fantasie. Niet alleen beroemde Nederlandse kunstenaars, maar ook buitenlandse meesters als Seurat, Renoir en Malevich komen aan bod. Pim & Pom gaan op zoek naar de verloren parel van Meisje met de parel van Johannes Vermeer, dansen de cancan in het schilderij van Seurat en helpen Rembrandt met het scheppen van orde in de chaos van al die schutters in De Nachtwacht. In Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan beleven ze een geweldig avontuur, waarin al die gekleurde blokjes tot leven komen.

Pim is een durfal, die zich vol enthousiasme in elk avontuur stort. Pom is verstandig en wat bedeesder. Soms zijn ze het niet met elkaar eens. Daardoor beleven ze het avontuur elk op hun eigen manier. Maar uiteindelijk zijn ze altijd de beste vriendjes.

 

GENRE: 2D Animatie, Pre-school
CAST: Georgina Verbaan geeft alle karakters hun eigen stem
director: Gioia Smid
DUUR: 26x5'

Sold to:

  • Argentina
  • The Netherlands

Media

Check out our other movies